2020. január 1.: Megjelenik a Messiás a Netflixen – vagy az antikrisztus?

Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánuk. – Jézus

Messiah címmel egy tízrészes minisorozatot mutat be 2020. január 1-jén a Netflix, amelyben egy semmiből feltűnt, Jézus-kinézetű szír férfi Isten fiának mondja magát, csodákat tesz, százezrek követik, de amerikai és izraeli ügynököknek gyanússá válik a dolog, ezért nyomozásba kezdenek.

01/01/2020: Netflix’s Messiah / Anti-Christ Appears

A streamelős csatorna Messiah című új thrillerszériájának A kárhozottak királynője, az Oltári fiúk és A rítus forgatókönyvírójaként ismert Michael Petroni az ötletgazdája, és Michelle Monaghan (Hideg nyomon, Durr, durr és csók, Mission: Impossible filmek) az egyik főszereplője – írja a port.hu.

Monaghan egy CIA-ügynököt alakít, aki egy rejtélyes ügyben kezd el nyomozni: egy Szíriából érkezett férfi azt állítja magáról, hogy az apja üzenetét jött elmondani – az apja pedig nem más, mint Isten. A jelek szerint ez az új messiás ráadásul valóban képes csodát tenni, így rengeteg követője lesz, a CIA-ügynök azonban gyanakszik, hogy nem csak egy szélhámosról van-e mégis szó – számol be a portál a sorozat történetéről.

„A semmiből jött és nem tudjuk, hogy kicsoda”

– mondja a sorozatban Eve Geller ügynök a New Yort Post cikke szerint, hozzátéve, hogy követőinek tömege talán komoly veszélyben van.

„Akár egy hadsereget is létrehozhat és a halálba vezetheti őket”

– teszi hozzá a CIA-ügynök.

A Messiah cselekménye közben a történetet más karakterek szemszögéből is megismerik a nézők, például egy izraeli Moszad-ügynök, egy texasi prédikátor és a lánya, egy palesztin menekült, és az esetet feltáró újságírónő nézőpontjából.

Az új messiást Mehdi Dehbi (Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma) alakítja.

A Messiah egy provokatív és izgalmas thriller, amely bemutatja hit és a manipuláció erejét a közösségi média korában – írja a sorozatról a Collider.

(Forrás: neokohn.hu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: